• SK Lochristi A - Sporting Lokeren
    SK Lochristi A - Sporting Lokeren

Stevige winst voor SK Lochristi B

Stevige winst voor SK Lochristi B

De uitschuiver tegen Verrebroek op de eerste speeldag lijkt verteerd. Na de winst afgelopen zondag tegen Eendracht Zele B, ging nu Meerdonk voor de bijl met overtuigende 5-2 cijfers. Het verschil werd in een sterke eerste helft gemaakt.

Michiel Van Nieuwerburgh was vandaag goed voor 2 assists en een doelpunt FOTO: PETER ESPRIT​

SK Lochristi B begon sterk aan de partij. In de 8' verstuurde Michiel Van Nieuwerburgh een knappe bal naar Shaun Saveyn die de bal naast doelman Dieter Paelinck in doel schoof. Lochristi had het betere van het spel en kwam er bij momenten snel uit. De bezoekende verdedigers hadden hun handen vol. Halfweg de eerste helft viel de 2-0. Michiel Van Nieuwerburgh kopte de bal op het hoofd van Thomas Stragier die de netten bol zette. Meerdonk reageerde vrijwel onmiddellijk en Olivier Buys zorgde, ook al met het hoofd, voor de aansluitingstreffer. Lochristi leek niet aangeslagen en toen scheidsrechter handsspel zag van een bezoekende verdediger wees hij zonder aarzelen naar de stip. Michiel Van Nieuwerburgh zette de elmeter om. Nauwelijks opnieuw afgetrapt was de 4-1 een feit, Thibault Pharasyn strafte een foutje van doelman Paelinck af.

Een volledig ander spelbeeld in de tweede helft. Meerdonk zette SK onder druk en de jongens van trainer Bart Walleyn trokken al te ver terug. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden voor de bezoekers maar de Meerdonkse spitsen gaven niet echt thuis. Op het uur zag de ref opnieuw handsspel, ditmaal van Lorenzo De Groote, en Tom Mercello kon milderen tot 4-2. Meerdonk probeerde de bakens te verzetten en had veel balbezit, maar creëerde te weinig kansen. Pas in de slotfase stak Lochristi de neus aan het venster en Jelle Tack kon met een gelukje de 5-2 aantekenen. 

Wedstrijdverslag door Peter Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi, 07/09/2017. 

Related

Not any article

Share