• SK Lochristi A - Sporting Lokeren
    SK Lochristi A - Sporting Lokeren

PU21: Waasland-Beveren 6 – 1 SK Lochristi

PU21: Waasland-Beveren 6 – 1 SK Lochristi

Waasland-Beveren zet de PU21 van SK Lochristi met beide voetjes op de grond. Het verloor zaterdagmiddag met zware 6 – 1 cijfers. De thuisploeg toonde zich op verschillende vlakken veel sterker. De eerredder werd gemaakt door Lars Uyttenhove. Stof om over na te denken.

De druk van de thuisploeg was bij aanvang van de wedstrijd zeer hoog. Lochristi kon de bal moeilijk in de ploeg houden en vele duels werden verloren in het centrum. Hierdoor kon Beveren telkens gevaarlijk tegenprikken en na 6 minuten spelen stond de thuisploeg al 1 – 0 voor.  Verdedigen op ingooi werd meteen bestraft. Drie minuten later was het weer raak wanneer de diepste man van Beveren vrij kon aannemen tussen twee centrale verdedigers, 2 – 0. Waasland-Beveren meteen op rozen na nog geen tien minuten spelen.

Lochristi kwam er een aantal keren toch goed uit, maar telkens was de laatste bal te hard of te zacht. Veel slordigheden bij blauwwit en zo kregen we geen grip op de partij. De 4 – 0 achterstand bij de rust was meteen het zware verdict. We konden slechts twee keer op kader besluiten en geen enkele hoekschop konden we afdwingen. Een zwakke eerste helft.

We noteren bij de rust meteen 4 wissels en we zagen bij aanvang van de tweede helft een sterker Lochristi. Waasland-Beveren kroop zowaar op eigen helft en Lochristi begon de duels eindelijk te winnen. De bal werd bij momenten goed rondgespeeld en dit resulteerde ook in enkele kansjes en hoekschoppen. Lochristi kon uiteindelijk dan toch scoren in minuut 60 via een goede combinatie tussen Jarno Martin en Matthias De Clerq, de twee invallers. Lars Uyttenhove kon het doelpunt op zijn naam zetten, 4 – 1.

De kopjes gingen weer omhoog tot wanneer de eerste goede omschakeling bij Waasland meteen raak was 5 – 1. Over de rechtervleugel een zee van ruimte en zo kwam de aanvaller alleen voor de keeper. In het slot van de wedstrijd een terugspeelbal (al dan niet) op de keeper, Viktor Raes, werd gefloten door de scheids. De thuisploeg kon zo gemakkelijk de 6 – 1 eindstand op het bord zetten.

In totaal 20 minuten weerstand geboden tegen dé ploeg van de reeks, die onder zijn niveau speelt in niveau 2. Jammerlijke vertoning, volgend weekend de rug rechten thuis tegen KFC Vrasene.

Gilles Van de Slycke

Related

Not any article

Share