• SK Lochristi A - Jong Zulte

PU21: SK Berlare 5 – 4 SK Lochristi

PU21: SK Berlare 5 – 4 SK Lochristi

De PU21 van SK Lochristi verloor afgelopen weekend met een vooroorlogse score. De wedstrijd eindige op 5 – 4 cijfers. Lochristi kwam tot drie keer toe op achterstand en vocht telkens goed terug. De tweede helft was van een veel beter niveau bij blauwwit en stond het zelfs lang op 3 – 4 winst. Spijtig genoeg vergat het de score verder uit te diepen en zo kwam Berlare vanop de stip terug in de wedstrijd. In het slot scoorde de thuisploeg nog de 5 – 4. 

Het voetbalveld van SK Berlare liet het niet toe om mooi voetbal te brengen. Bij momenten was het ‘holderdebolder’ voetbal en kwam het vooral op vechtlust en inzet aan om in de wedstrijd te komen. Na nog geen twee minuten spelen stonden de bezoekers al 1 – 0 voor via een corner die zeker te vermijden was wanneer er gesproken werd.

Berlare loerde voortdurend op de counter en opteerde zeer snel de crossbal in de rug van de verdediging hierdoor stak het meermaals de neus aan het venster. Lochristi deinsde niet terug en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Op het kwartier scoort kapitein Dag Schoonjans (foto), na twijfel bij de thuisdoelman, 1 – 1. Lang konden we niet genieten van deze gelijkmaker, want Berlare kwam al snel terug op voorsprong. Dom balverlies op eigen helft en de bal rolde over de voet van een blauwwitte verdediger en zo kon Berlare weer gemakkelijk scoren, 2 – 1.

Net voor rust een terechte strafschop na een fout op Jarno Martin en Dag Schoonjans knalt de bal mooi binnen, 2 – 2. De zevende treffer voor onze kapitein. Weer hetzelfde liedje, 7 minuten later mochten de supporters van Berlare terug juichen, 3 – 2. Dit was nog maar de eerste helft.

Na rust zagen we een gretig SK Lochristi en SK Berlare werd meteen bij de keel gegrepen. Het scoorde al snel de 3 – 3 gelijkmaker. De ingevallen Wout Van der Snickt met een diagonale bal richting Jarno Martin, die in één tijd binnen knalt. Fantastisch doelpunt! Nadien kwam de ingevallen Lars Uyttenhove en Wannes Vispoel tweemaal alleen voor de doelman, maar zij besloten pal op de keeper. Het was dan uiteindelijk toch raak na een fout op Lars Uyttenhove in de zestienmeter, terug een strafschop voor blauwwit en kapitein Schoonjans met een hattrick, 3 – 4.

Iedereen dacht dat Lochristi met de drie punten huiswaarts konden keren, want Berlare had het enorm moeilijk. Tot overmaat van ramp vergat Dag Schoonjans en Thomas Cannoodt de score verder uit te diepen. Zo kwam er terug een sprankeltje hoop bij de jongens van Berlare, ook nog eens met een strafschop 4 – 4 . En in de allerlaatste minuut nog een late tegentreffer, 5 – 4. Een zeer zure nederlaag. Op basis van de tweede helft zou een gelijkspel méér dan terecht geweest zijn.

Proficiat aan de spelers van SK Lochristi, zij hebben een sterke mentale weerbaarheid getoond. 

Gilles Van de Slycke

Related

Not any article

Share