• SK Lochristi A - Jong Zulte

PU21: SK Lochristi 4 – 1 KFC Vrasene

PU21: SK Lochristi 4 – 1 KFC Vrasene

De PU21 van Lochristi kon nog niet winnen van Vrasene dit seizoen, hoogstens een gelijkspel, maar afgelopen weekend versloeg het Vrasene met sterke 4 – 1 cijfers. Het pakt zo een mooie en verdiende 9 op 9 met goed en overtuigend voetbal.

Het eerste schot op doel kwam via de bezoekers na een vrije trap, gelukkig was Jens Moeskops bij de pinken en bracht hij goed redding. Na 8 minuten spelen was de eerste goede aanval van blauwwit meteen raak. Jorne Geenens met een mooi afstandsschot over de keeper, 1 – 0. Lochristi voerde de druk verder op spijtig genoeg vertaalde dit zich niet in doelpunten. Enkele spelers gingen spijtig genoeg voor eigen succes en we kregen dan het deksel op de neus door een individuele fout achterin, 1 – 1.

Gelukkig stond het na twee minuten al 2 – 1, meteen een goede reactie van blauwwit. Vrije trap van Niels Bracke met de bal naar Dag Schoonjans, die in één tijd scoort. Zijn negende van het seizoen voor onze kapitein. Vrasene dwong in de eerste helft 4 corners af en kon enkel via stilstaande fases dreigen. Lochristi bleef baas over de partij en kon net voor rust de 3 – 1 nog scoren via een hoekschop genomen door Lansan Van Bockstal en de goed spelende Stef Vermeersch (foto) kon de bal binnen tikken. Met een verdiende 3 – 1 voorsprong ging Lochristi de rust in.

Na rust was het begin wat aarzelend, maar we kwamen terug goed in de match. Vrasene bleef de slechte passes opstapelen en zo kon Lochristi profiteren in de omschakeling. De grote kansen bleven echter uit tot wanneer een goede combinatie die vertrekt bij onze doelman Jens via Jarno Martin, die de bal inspeelt op Wannes Vispoel, die de bezoekende doelman mooi omspeelt en de bal in doel werkt, 4 – 1. Het laatste grote gevaar kwam via Aram De Rudder met een prachtig en hard afstandsschot, maar de keeper van Vrasene pareerde even mooi. Tot slot stak Vrasene nog tweemaal de neus aan het venster om te scoren, gelukkig bleef het bij dat ene doelpunt.

Een verdiende overwinning en dit konden de bezoekers ook beamen. Een sportieve en leuke wedstrijd van beide ploegen. Nog twee competitiewedstrijden voor de winterstop, een spannend einde.

Gilles Van de Slycke

Related

Not any article

Share