• SK Lochristi A - Jong Zulte

Wat schrijven de kranten in de aanloop naar de derby tegen HO Kalken?

Wat schrijven de kranten in de aanloop naar de derby tegen HO Kalken?

We verzamelden enkele krantenknipsels naar aanloop van de derby nu zondag tegen HO Kalken. Hoofdcoach Jürgen Van Herreweghe en verdediger Sven Delanoy aan het woord. 

“Deze groep moet nog stappen zetten” - Sven Delanoy

Lochristi sluit zondag het jaar af met een pittige derby tegen Kalken. "We willen in de eerste plaats eerherstel voor de heenronde", aldus aanvoerder Sven Delanoy over de 1-0-nederlaag. "Niet alleen het resultaat was slecht, ook onze prestatie. We voetbalden amper kansen bij elkaar. We wisten dat Kalken een stevige tegenstander zou zijn die zijn mannetje zou staan in eerste provinciale. Voorlopig bewijzen ze dat door vooral veel meer stabiliteit te tonen in hun uitslagen. Daar moeten wij nog aan werken. We willen de match met een positief gevoel afsluiten. Een overwinning is daar de enige manier voor. Dat zou vertrouwen scheppen voor de winterstop en wat erna komt."

Tekenend voor het vooralsnog grijze seizoen is de vorm in eigen huis. De laatste zege op eigen bodem dateert al van 24 september. Sindsdien haalde SKLO amper een op twaalf. "We moeten op eigen veld opnieuw moeilijk te kloppen worden. De reden voor ons wisselvallige seizoen is niet ver te zoeken. Afgelopen zomer zagen we een aantal ervaren sterkhouders vertrekken. Die zijn vervangen door talentvolle jonge spelers. Die aanpassing heeft tijd nodig. Het was op voorhand ingecalculeerd dat het een seizoen kon worden met veel hoogtes en laagtes", is Delanoy realistisch.

"Bovendien kenden een paar nieuwkomers pech met blessures in de voorbereiding. Die achterstand dragen ze nu nog steeds mee. Voor hen wordt het belangrijk om tijdens de winterstop wat arbeid te verrichten. Zelfs al draait het niet zoals het zou moeten, we horen hoger te staan. Die tiende plaats is niet voldoende. We moeten op zijn minst in de linkerkolom eindigen, liefst nog wat hoger."

Bij winst in de derby nadert Lochristi tot op twee punten van Kalken, nu de derde in de stand. "Gelukkig is het een competitie met kleine verschillen. Met een zes op zes schuif je meteen op. Tegen Drongen hadden we al een mooie kans, maar die grepen we niet. Daarin moet deze groep nog stappen zetten", besluit Sven Delanoy.
 

Xavier De Naeyer in Het Laatste Nieuws

“Rood-wit ligt ons” - Jurgen Van Herreweghe (SK Lochristi)

De laatste thuiszege van de Begoniaploeg dateert van 24 september tegen Aalter. “Die ploeg speelt in rood-wit, Hogerop Kalken ook. Wie weet, is dat een goed voorteken. Deze week hadden we een teambuildingevent. Na het vorige event wonnen we onze wedstrijd. Hopelijk trekken we die lijn door”, zegt trainer Jurgen Van Herreweghe.

“We missen regelmaat, maar krijgen vaak schouderklopjes omdat we mooi verzorgd voetbal brengen. Dat alleen de punten tellen, daar moet je mij niet van overtuigen. Tegen Hogerop, dat ik een heel goede ploeg vind, moeten we letterlijk en figuurlijk een vuist maken. Ik blijf positief denken en zeg dat winst betekent dat we de middenmoot opzoeken. Aan een ander scenario weiger ik te denken.”

HO Kalken met uitgewerkt plan​

Hogerop, nieuw in deze reeks, legt een mooi parcours af. Na een 7 op 9 leunt Hogerop bij de top aan.

“De thuiswedstrijd tegen SK Lochristi was ons debuut in eerste provinciale. Die wedstrijd winnend afsluiten, zorgde voor een boost die we met ons meenamen in het vervolg van de competitie. Mijn ploeg heeft aan standvastigheid gewonnen. SK Lochristi kijk je niet met open vizier in de ogen. Wij hebben, zoals altijd, een goed uitgewerkt plan. Naar mijn gevoel heeft deze derby alles in zich om er een genietbaar kijkstuk van te maken.

We delen de ambitie om dit jaar op een mooie manier af te sluiten. Aan voetballend vermogen ontbreekt het niet. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een spektakelrijk derby van te maken. Mikken op een gelijkspel doe ik nooit. Daar schiet je niets mee op. Berlare speelde vier keer op rij gelijk en is in de rechterkolom weggezakt.”

Freddy De Geest in Het Nieuwsblad

Related

Not any article

Share