• SK Lochristi A - Jong Zulte

Billijke puntendeling

Billijke puntendeling

De derby tussen SK Lochristi A en HO Kalken eindigde op een 2-2 gelijkspel. Bij de thuisploeg leefde een dubbel gevoel. Op basis van de wedstrijdomstandigheden was de puntendeling een goede zaak, maar dat de gelijkmaker in de slotfase viel was toch zuur te noemen.

Lochristi stak meteen na het eerste fluitsignaal de neus aan het venster via Pepijn Vangansbeke. Zijn voorzet scheerde de paal. Voor Jordy Van Daele duurde de wedstrijd amper 10'. In een ogenschijnlijk onschuldig duel raakte hij aan de enkel geblesseerd en moest hij de wedstrijd staken. Xander Vanderbeck trapte vanop afstand naast en Keanu Heirwegh besloot op doelman Nathan Baele. Alsof de duivel ermee gemoeid was viel ook Xander Vanderbeck nog voor het half uur uit met een kwetsuur. Pepijn Vangansbeke probeerde ook vanop afstand naast. Het was doelman Baele die zijn ploeg behoedde van een achterstand toen hij een schot van Heirwegh uit de rechter benedenhoek haalde. Kalken nam weinig initiatief en kon in de eerste helft slechts een keer dreigen 

Na de rust schakelde Kalken een versnelling hoger. Sander Van Bogaert dwong doelman Rogiest tot een knappe redding. Lucas Poppe trapte een tweetal meter naast en Jan Criel kopte binnen het bereik van Rogiest na hoekschop. Francis de Munnynck trapte vanop afstand naast. Op het uur vergat Kalken de klus te klaren. Na een actie van Bouyalaoui kon niemand de bal in doel verwerken. De eerste keer dat Lochristi in de buurt van het Kalkense doel kwam was het wel raak. Een scherpe vrije trap van Jelle De.Schryver werd door Sven Delannoy in doel gedeviieerd.  Nauwelijks afgetrapt stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Jan Criel kreeg op hoekschop teveel ruimte en kopte binnen. Een onzorgvuldige trap van doelman Baele werd door Keanu Heirwegh bij Pepijn Vangansbeke gekopt en deze trapte over de Kalkense goalie binnen.  De bezoekers probeerden de  druk opnieuw op te voeren. Lukas Poppe kopte op de paal en Kalken versierde nog enkele hoekschoppen. In de 89' viel dan toch de 2-2. Jan Criel was na een vorige fase blijven hangen en kon een verre voorzet in doel verwerken.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi, 18/12/2017.

Related

Not any article

Share