• Promotie!

Driepunter op Aalter bezorgt SK Lochristi opnieuw ademruimte

Driepunter op Aalter bezorgt SK Lochristi opnieuw ademruimte

De zaterdagavondwedstrijd op Aalter werd een succes voor SK Lochristi. In een geladen wedstrijd zat het eindelijk eens mee voor de jongens van trainer Jürgen Van Herreweghe, al was de 1-3 zege al bij al verdiend te noemen.

Lochristi nam in de aanvangsfase het meeste initiatief. Sven Delannoy zette doelman Van Hende aan het werk en het schot van Djedovic miste kracht. Aalter reageerde via een kopbal van Laurens Desmaele gepakt door de wederoptredende Benny Rogiest. De aanvalsdrang van Lochristi leverde enkele hoekschoppen op. Bij een van die corners kopte Gijs Abbas op de dwarsligger. De eerste echte kans van de thuisploeg leverde meteenl een doelpunt op. Tom De Wulf rondde een knappe aanval af met een fraai schot in de kruising. Lochristi maakte een vuist en kon vrij snel tegenscoren. Jens Vandenhende kopte een vrije trap van Joel Polfliet tegen de netten. Armin Djedovic kon even later onvoldoende bij de bal na voorzet van Jasper Nimmegeers. Ruststand 1-1.

Een ander spelbeeld na de rust. De thuisploeg toonde iets meer drang naar voor en Lochristi had geluk dat de paal redding bracht. Even later had doelman Rogiest een knappe redding in huis op een kopbal van Desmaele. Aalter claimde een strafschop na vermeend handsspel in de zestien maar scheidsrechter Erikci reageerde niet. De strafschop viel aan de overkant. Dominique de Waele infiltreerde in het Aalterse doelgebied en werd duidelijk aangetikt. Sven Delannoy trapte de elfmeter binnen. Aalter koos voluit voor de aanval en Lochristi had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Een ganse reeks hoekschoppen van de thuisploeg leverden niets op. In de 73' kon SK een eerste goede counter bij elkaar voetballen. Pepijn Vangansbeke trapte over. Sven Delannoy kon even later van dichtbij inkoppen maar doelman Van Hende reageerde allert. Aalter werd in de 83' dan toch KO geslagen. De ingevallen Simon Vermachelen, die zijn eerste minuten van dit seizoen speelde na een lange blessure, werkte een voorzet van Pepijn Vangansbeke in doel. De thuisploeg probeerde nog te reageren via Tom Persan maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi.

Related

Not any article

Share