• HO Kalken - SK Lochristi A

Sterk Lochristi A laat zege liggen

Sterk Lochristi A laat zege liggen

SK Lochristi A speelde een sterke partij op het terrein van leider Zelzate. In de slotfase gaf men een 1-3 voorsprong uit handen en dit kwam hard aan.

Zelzate kende een droomstart. Een scherpe vrije trap vanop rechts werd door Gijs Abbas in eigen doel gekopt. De thuisploeg liet de bal aan Lochristi en via Pepijn Vangansbeke kwamen de bezoekers gevaarlijk opzetten. De laatste pas kwam echter niet aan. De echte kansen waren echter voor Zelzate. Doran Mertens kraakte zijn schot, Nicolas van Buyten trapte naast en Stijn Cools-Cueppens vond doelman Benny Rogiest op zijn weg. In de 24' stonden de bordjes wel gelijk. Pepijn Vangansbeke zette twee man in de wind en Armin Djedovic tikte aan de eerste paal knap binnen. Dominique de Waele probeerde met een lob maar de bal ging over. Aan de overkant was Roy Broeckaert te verrast op een voorzet van Cools-Cueppens en de bal ging naast. Bij een verre Inworp van Sven Delannoy kwam de bal in de voeten van Keanu Heirwegh maar doelman Brent Van Steelant was attent. Ruststand 1-1.

De tweede helft startte Lochristi in overdrive. Pepijn Vangansbeke bediende Dominique de Waele en die trapte via een verdedigend been tegen de netten. Zelzate was nu op achtervolgen aangewezen maar slaagde er aanvankelijk niet in gevaar te creëren. Lochristi probeerde het met afstandschoten en doelman Van Steelant toonde zich paraat. Zelzate-coach Bjorn de Neve greep in de 65' in en voerde een meteen drie vervangingen door. Beterschap op het veld leverde het niet meteen op. Lochristi kwam dicht een nieuwe treffer. Doelman Van Steelant had echter een knappe redding in huis op een poging van Simon Vermachelen. Zelzate zette in het laatste kwartier zijn slotoffensief in. Quincy Rombaut viseerde de paal en doelman Rogiest ging goed voor de bal liggen. Joel Polfliet kreeg zijn tweede geel toen hij een inworp aan ploegmaat Sven Delanoy overliet en  de ref zag hier tijd winnen in. Lochristi leek het laken naar zich toe te trekken . Delanoy bediende Vermachelen en hij trapte de  1-3 tegen de netten. Zelzate reageerde in de ultieme slotfase. Pieter Grootaert kopte in twee minuten tijd evenveel hoekschoppen tegen de netten en bezorgde Zelzate op die manier een gevleid puntje. 

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi. 

Related

Not any article

Share