• HO Kalken - SK Lochristi A

SK Lochristi A zet opmars verder

SK Lochristi A zet opmars verder

SK Lochristi A zit in een goede periode. De vierde overwinning op rij zorgt ervoor dat de eindronde opnieuw in zicht komt.

Appelterre had slechts 13 spelers beschikbaar vandaag, maar kwam toch met het verwachte elftal op het terrein. Het openingskwartier had weinig te bieden. De thuisploeg claimde een strafschop na een vermeende fout van doelman Robin Cleyman op Dominique De Waele. Scheidsrechter De Ruyck oordeelde dat de doelman de bal speelde. De eerste echte  kans was voor de bezoekers. Dieter Noel-Dero kopte een afgeweerde bal naast. Lochristi nam de partij in handen en toen Pepijn Vangansbeke door Sven Delannoy alleen voor doel werd gebracht was de openingstreffer een feit. Halfweg de eerste helft moest Benny Rogiest plat op een schot van Louis Blankaert en even later viseerde Steffen Van Grembergen de vuisten van de Lochristi-doelman. De Waele trapte aan de overkant naast. Een poging van Delannoy werd van de lijn gehaald. Ruststand 1-0. 

Lochristi kwam gedreven uit de kleedkamer. Jonas Vandevelde kwam een stap tekort om een voorzet van Vangansbeke binnen te tikken,  Simon Vermachelen trapte naast en Sven Delannoy kopte voorlangs. Een vrije trap van Delannoy werd door Cleyman uit zijn doelvlak geweerd. De Waele trapte alleen voor doel onbesuisd over. Appelterre kon nauwelijks dreigen. Ndikumana probeerde vanop afstand. In de 72' glipte Jonas Vandevelde door de buitenspelval en tikte de bal voorbij Cleyman. Appelterre had tegenslag toen een vrije trap van Niels Van Grembergen op de paal belandde, maar meer had het slotoffensief van de bezoekers niet te bieden.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi, 04/03/2018. 

Related

Not any article

Share