• HO Kalken - SK Lochristi A

SK Lochristi A kansloos onderuit

SK Lochristi A kansloos onderuit

De knappe reeks van SK Lochristi kreeg een abrupt einde op het terrein van Ardennen. Het kleine veld lag er zeer drassig bij, maar dit mag niet als excuus dienen.

Lochristi startte nochtans sterk. Een schot van Jelle De.Schryver werd afgeblokt. Ardennen reageerde snel. Mathias Van Den Berghe ging na een solo-actie neer in de zestien maar de scheidsrechter wuifde het protest weg. De thuisploeg zette door en versierde enkele hoekschoppen die echter niets opleverden. Ondanks het slechte veld trachtten beide ploegen elk op hun manier verzorgd te voetballen. In de 28' kantelde de wedstrijd. Joel Polfliet liep de doorgebroken Van Den Berghe ongelukkig aan en kreeg prompt de rode kaart onder de neus. De daaropvolgende vrije trap werd door Benny Rogiest afgeweerd maar de afvallende bal kwam op het hoofd van Van Den Berghe terecht die de score opende. Lochristi reageerde  nog met een schot van Sven Delannoy waarop doelman Reggie de Neve goed plat ging. 2' later stond het 3-0. Bart Polet trapte eerst heel fraai binnen en dom balverlies werd door een alomtegenwoordige Van Den Berghe genadeloos afgestraft.

Met Guus Vandekerckhove en Dominique de Waele in de ploeg hoopte Lochristi op beterschap in de tweede helft. Een afstandsschot van Pepijn Vangansbeke werd door doelman De Neve gepakt. Ondanks veel goede wil raakte men echter niet aan kansen. Ardennen liet na de score op te voeren. Laurens Simoens trapte van dichtbij naast, Benny Rogiest stopte een poging van Yani Vandereecken en Bono De Ridder trapte naast. Aan de overkant miste Simon Vermachelen alleen voor doel en ook Pepijn Vangansbeke trapte te slap om de Ardense doelman te verschalken. In de slotfase voorkwam doelman Rogiest erger met twee reddingen op pogingen van Van Den Berghe en Temmerman. Toen diezelfde Temmerman nog door de buitenspelval glipte was hij echter  kansloos. De ingevallen Jonas Decubber kopte de forfaitscore op de dwarsligger. Stond men voor de wedstrijd nog op een eindrondeplaats., na deze speeldag zakt SK terug naar de achtste plaats.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi. 

Related

Not any article

Share