SK Lochristi A onderuit in derby tegen HO Kalken

SK Lochristi A onderuit in derby tegen HO Kalken

In een fel bevochten maar sportieve derby moest SK Lochristi het afleggen tegen Hoger Op Kalken. De thuisploeg scoorde in de eerste helft na een knappe actie, maar ook Lochristi kreeg voldoende kansen om een puntendeling af te dwingen.

De voorzichte openingsfase leverde weinig op, maar de thuisploeg was nij de eerste hoekschop meteen gevaarlijk. Benny Rogiest ging goed plat op een poging van Sam Janssens na hoekschop. Sander Vanderbeck viseerde aan de overkant de benen van doelman Nathan Baele. Een verre Inworp zorgde op het kwartier voor een scrimmage voor het Kalkense doel, maar Guus Vandekerckhove zag de bal voor zijn neus weggetikt..Een individuele actie van Sam Janssens bracht bijna Van Guyse in stelling, Sven Delannoy  kon net voor de neus van de thuisaanvaller intercepteren. Een snelle omschakeling van de thuisploeg zorgde voor de 1-0. Sven Smekens bediende Lukas Poppe en voor hem was het een koud kunstje om de score te openen in de 26'. Lochristi reageerde in de 33'. Guus Vandekerckhove trapte een voorzet van Jonas Vandevelde over doel. Doelman Baele had even later heel wat moeite om een vrije trap van Geoffrey Ryckaert uit zijn doelvlak te houden. Aan de overkant slalomde Van Guyse door de Lochristi-defensie, maar doelman Rogiest passeren lukte niet.

In de tweede helft ging SK op zoek naar de gelijkmaker. Guus Vandekerckhove trapte in de 50' over. Lochristi nam de wedstrijd in handen. Joel Polfliet knalde op de vuisten van Baele en ook Sven Delannoy trapte binnen het bereik van de sterke Kalkense goalie. Het uitvallen van Jelle De.Schryver zorgde ervoor dat de bezoekers  moesten bijsturen. Aatif Bouyalaoui profiteerde hier bijna van. Alleen voor doel trapte hij onbegrijpelijk over. SK bleef op zoek gaan naar de opening. Jasper Nimmegeers moest te ver uitwijken en Guus Vandekerckhove zag zijn poging afgeblokt. Van Guyse had de 2-0 aan de voet maar hij trapte over. Aan de overkant werd een poging van Xander Vanderbeck afgeblokt. Doelman Baele ranselde nog een kopbal van Jordy Van Daele vanonder de lat. Een echt slotoffensief kwam er niet echt meer. De ingevallen Kenan Agar kon de thuisploeg  een rustig slot bezorgen maar ook hij scoorde niet.

Artikel door Peter Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi, 03/09/2017. 

Related

Not any article

Share