SK Lochristi A onderuit in Drongen

SK Lochristi A onderuit in Drongen

Moet er op dergelijk terrein wel gespeeld worden? Dit was voor aanvang van de partij tussen Drongen en Lochristi de hamvraag. Scheidsrechter Bart Tuytschaever vond van wel, dus ging de wedstrijd gewoon door. Drongen pakte in een sterke tweede helft een verdiende driepunter.

Het veld lag er nog half besneeuwd bij en de omstandigheden waren alles behalve ideaal. De aanvangsfase liet dan wel veel strijd zien, goed voetbal was amper mogelijk. Het was dan ook wachten tot de 16' voor enige opwinding. Een schot van Jordy Van Daele ging ruim over. De acties van beide ploegen bleven al te vaak in goede bedoelingen steken. Een vrije trap van Arne Blanckaert zorgde voor een eerste bal tussen de palen maar doelman Rogiest had geen moeite met het schot. Halfweg de eerste helft moest de Lochristi-doelman een kopbal vanonder de lat halen. Drongen kwam beter in de partij en versierde enkele hoekschoppen. Victor Novo Rey kopte een van de corners op de dwarsligger en Pieter Van Hyfte-Ysebaert trapte op een bezoekende verdediger.

Ook na de rust was strijd het ordewoord maar echte kansen blevenaanvankelijk opnieuw  uit. Keanu Heirwegh kreeg op het uur een schietkans maar de bal ging naast en ook het vizier van Pepijn Vangansbeke stond niet goed afgesteld. In de 64" kwam de thuisploeg op voorsprong. Michiel Van Lerberghe werkte fraai af. Drongen drukte even door maar meer dan een heet standje voor doel leverde dit niet op. Lochristi reageerde via Pepijn Vangansbeke maar deze besloot overhaast naast.  In de 77' was het over en uit. Arne Blanckaert glipte door de buitenspelval en besloot beheerst voorbij Rogiest. Lochristi probeerde wel maar al te vaak bleef de laatste pas in gebreke. Drongen-doelman Jonas Vervaet moest in het slot nog eens plat op pogingen van Vanderbeck en Vangansbeke maar het was de ingevallen Larrea Betolaza die de kroon op het werk zette voor Drongen.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad Lochristi, 03/12/2017. 

Related

Not any article

Share