SK Lochristi bijt de tanden stuk tegen Sint-Gillis-Waas

SK Lochristi bijt de tanden stuk tegen Sint-Gillis-Waas

SK Lochristi kon tegen hekkensluiter Sint-Gillis-Waas geen bevestiging brengen van de goede partij in Aalter. Tegen 9 man kwam men niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Lochristi zette de bezoekers meteen onder druk zonder echt gevaar te creëren. De eerste keer dat Sint-Gillis-Waas de neus aan het venster stak was het raak. Doelman Vandevelde kreeg een lastige terugspeelbal niet onder controle en Asamoah was er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen. De thuisploeg reageerde meteen maar de afwerking bleef in gebreke tot Keanu Heirwegh een hoekschop binnenknikte. Asamoah pakte zijn tweede geel na een nieuwe stevige overtreding op Jelle De Schryver, nadat hij eerder doelman Vandevelde had getorpeteerd. Kort voor rusten kopte Jens Vandenhende naast.

Foto: Keanu Heirwegh knikte de enige treffer van SK binnen

Na de rust viel er aanvankelijk weinig te beleven. Simon Vandenberghe, die Vandevelde in doel verving, kon zich opwarmen aan een schotje van Arno Weyn. Lochristi beet zijn tanden stuk aan het stug verdedigende tiental van Sint-Gillis-Waas. Het weinige gevaar kwam vooral vanop stilstaande fases. Sven Delannoy kopte een hoekschop naast. Simon Vermachelen viseerde de vuisten van Van Overmeiren en Sven Delannoy knalde net over. Het was opletten voor de counter en Vandenberghe had een knappe redding in huis op een schot van Kursun en Van Wingen trapte onbegrijpelijk naast. Van Den Abeel kreeg even later zijn tweede geel en de bezoekers moesten met 9 man verder. Doelman Van Overmeiren ranselde een kopbal van Sven Delannoy uit de hoek en in de slotfase redde hij een schot van Jens Vandenhende. Delannoy trapte nog eens op de dwarsligger en Vermachelen kon evenmin afwerken zodat SK tevreden moest zijn met een punt.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieusblad online Lochristi, 28/01/2017. 

Related

Not any article

Share