SK Lochristi pakt 9 op 9

SK Lochristi pakt 9 op 9

SK Lochristi is aan een betere periode bezig. Zaterdagavond maakten ze een zeer goede beurt op het terrein van De Pinte, de nummer 2 uit het klassement. De omstandigheden waren nochtans niet optimaal zaterdagavond. De ijzige koude zorgde op sommige plaatsen van het terrein voor een licht bevroren ondergrond en de strakke wind maakte het de supporters weinig aangenaam.

Weinig kansen in de aanvangsfase. Robbe De Ridder (L) en Pereira Bravo (D) hadden elk een schuchtere poging in huis. Na goed 10' stak SK een eerste keer de neus aan het venster. Sven Delannoy kopte een voorzet van Keanu Heirwegh naast. De wedstrijd viel daarna stil. Beide ploegen probeerden wel maar de laatste pas bleef in gebreke. Gijs Abbas kopte nog in de handen van doelman Frederique De Vleeschauwer. Lochristi nam het meeste initiatief en net voor rusten werd men hiervoor beloond. Een verre Inworp van Sven Delannoy belandde in de voeten van Jens Vandenhende en die trapte SK op voorsprong.

De Pinte kwam gedreven uit de kleedkamer. In de 55' kreeg de thuisploeg een dubbele kans. Davy Bracke hield de bal in eerste instantie uit zijn doelvlak en de herneming werd van de lijn gehaald door Jonas Vandevelde  Nauwelijks 1' later stond Lochristi op een dubbele voorsprong. Een scherpe counter werd door Simon Vermachelen afgewerkt. De Pinte was even van slag en op het uur zag scheidsrechter Ouchan handsspel in de zestien en wees hij naar de stip. Voor Sven Delannoy een koud kunstje om de 0-3 aan te tekenen. De thuisploeg probeerde wel maar slaagde er niet in om kansen af te dwingen ondanks een resem hoekschoppen en vrije trappen. In de slotminuut scoorde Jonathan Verstraete via hoekschop, maar de zege van Lochristi kwam niet meer in gevaar. Integendeel Pepijn Vangansbeke glipte in blessuretijd door de buitenspelval en zorgde voor een ruime 1-4 winst.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi. 

Related

Not any article

Share