Overtuigende winst

Overtuigende winst

SK Lochristi A pakte na een sterke tweede helft een verdiende zege tegen Robur. Hiermee blijven de jongens van Jurgen Van Herreweghe uitdrukkelijk meespelen voor de eindronde.

Robur startte met windvoordeel en versierde meteen een kans via Ran De Coninck. Zijn voorzet werd weggewerkt. Aan de overkant werd een dubbele poging van Pepijn Vangansbeke afgeblokt. Simon Vermachelen trapte van dichtbij over op aangeven van Jonas Vandevelde. Robur toonde zich gevaarlijk op hoekschop en in de 20' kon Kaadouch een doorgekopte bal in doel verlengen. Nauwelijks opnieuw op gang gefloten stonden de bordjes al in evenwicht. Vangansbeke glipte door de buitenspelval en bediende Vermachelen die foutief werd gestuit. Sven Delannoy zette de elfmeter om. Keanu Heirwegh miste  op een haar na een vrije trap van Joel Polfliet. Benny Rogiest ging goed plat op een vrije trap van Kissami en Bram Ryckaert trapte naast. Dominique de Waele besloot net voor rusten hoog over. De gelijkopgaande eerste helft eindigde in een logische 1-1.

De eerste kans na de rust was meteen raak. Vermachelen bediende met een hakje de infiltrerende De Waele en die liet doelman Van Goethem geen kans. Guus Vandekerckhove trapte over en Vangansbeke talmde iets te lang. Een vrije trap van Delannoy streelde de dwarsligger en Jelle De Schryver viseerde de vingertoppen van Van Goethem. De  3-1 kwam er uiteindelijk toch. Robur kreeg de bal niet weg uit de zestien na hoekschop en Delannoy kon met een omhaal scoren. Robur kwam niet meer in het stuk voor. De Waele stuurde Vermachelen in het straatje en die werkte fraai af. Gill Robberecht trapte een van de schaarse mogelijkheden van de bezoekers hoog over. Van Gijseghem zag zijn afstandsschot net naast het doelkader vliegen. 

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi. 

Related

Not any article

Share