SK Lochristi A wint zaterdagavondpartij op Berlare

SK Lochristi A wint zaterdagavondpartij op Berlare

SK Lochristi heeft dit seizoen iets met zaterdagavondwedstrijden. Vier verplaatsingen leverden vier overwinningen op. Deze keer was Berlare het kind van de rekening. Lochristi houdt met deze overwinning de kansen op de eindronde gaaf, in Berlare duikt het degradatiespook almaar duidelijker op.

De wedstrijd begon nochtans slecht voor SK Lochristi. Na 3' knikte Jordy De Meyer een hoekschop binnen. De reactie van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten. Jonas Vandevelde, knap aangespeeld door Dominique de Waele,  bediende Pepijn Vangansbeke die de gelijkmaker binnentikte. Jelle De.Schryver trapte een vrije trap binnen bereik van doelman Van Den Abeele. Aan de overkant zette Bayram Curukcu een knappe actie op maar De Meyer kon zijn kopbal deze keer niet richten. De wedstrijd ging snel op en neer. Vangansbeke lette goed op toen een hoekschop van Gauthier Lauwers aan de eerste paal dreigde binnen te draaien. Diezelfde Lauwers kon kort voor de rust infiltreren maar speelde de bal te ver van de voet. Aan de overkant ging een schot van De Waele net over. Ruststand 1-1.

In de beginfase van de tweede helft dreigde de thuisploeg met afstandschoten maar de richting zat niet goed. Aan de overkant lukte het wel. Sven Delannoy bediende Jens Vandenhende en zijn aflegger werd door Dominique de Waele afgewerkt. Doelman Van Den Abeele kwan goed weg toen hij buiten de zestien balverlies leed en Simon Vermachelen foutief stuitte. De scheidsrechter bestrafte de fout met een geel karton. De thuisploeg nam de partij daarop in handen en versierde enkele hoekschoppen. Lochristi stond stevig te verdedigen en loerde op de counter. Vermachelen kopte een voorzet van Vangansbeke over. Bayram Curukcu viseerde aan de overkant de vuisten van doelman Rogiest. Bij een snellle tegenstoot kon Sven Delannoy aanleggen maar hij knalde op de paal. Berlare trachtte Lochristi onder druk te zetten, maar deed dit zonder overleg. Xavier Deschacht kon niet profiteren van een zeldzaam foutje in de bezoekende defensie. Vermachelen trapte een nieuwe counter op doelman Van Den Abeele. In de 82' lukte het toch. De Waele bediende de Vandevelde die alleen voor doel kalm afwerkte. Met de moed der wanhoop probeerde Berlare nog de bakens te verzetten. De vele lange ballen leverden niets op. Berlare zit in vieze papieren. Lochristi blijft flirten met de eindronde.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi. 

Related

Not any article

Share