PU21: Waasland-Beveren 1 - 3 SK Lochristi

PU21: Waasland-Beveren 1 - 3 SK Lochristi

De PU21 van SK Lochristi kon afgelopen weekend stunten tegen de leider in het klassement Waasland-Beveren. Het ging met 1 – 3 cijfers gaan winnen. Een knappe prestatie van de spelers! 

Opvallend Bram Van Ryckeghem (PU17) kreeg het volle vertrouwen en mocht aan de aftrap verschijnen.

Na nog geen twee minuten spelen was het al bingo voor blauwwit. Een aanval uit het boekje en om vingers en duimen bij af te likken. Na een uittrap van de doelman Jens Moeskops, Stef Vermeersch kon dit verlengen met een kopbal richting Niels Van Hove, die meteen kon infiltreren. Een knappe voorzet vanop links, Thomas Cannoodt kon met het hoofd opzij leggen voor Charles Ghyselinck en hij twijfelde geen seconde 0 – 1. Lochristi meteen op rozen en Waasland-Beveren meteen op achtervolgen aangewezen. Een ideaal scenario voor blauwwit!

Nadien het eerste gevaar van de thuisploeg op vrije trap, gelukkig stond Jens Moeskops goed te keepen. Waasland kon enkele dreigen met enkele stilstaande fases en het spel lag heel veel stil. Wat de thuisploeg niet deed, deed SK Lochristi wel! Scoren op een stilstaande fase. Deze keer Jarno Martin die de bal mooi binnen knalt in minuut 18, 0 – 2, zijn vierde van het seizoen. Dit had Waasland nooit verwacht.

Thomas Cannoodt had zelfs de 0 – 3 aan de voeten, maar jammer genoeg kon hij de netten niet doen trillen voor de derde keer. Nochtans een zeer knappe pass van Niels Van Hove. Op het halfuur dom balverlies centraal en zo kon de thuisploeg profiteren, 1 – 2. Met deze stand gingen we rusten.

Na rust zagen we terug hetzelfde spelbeeld. Waasland met veel drang naar voor, maar onmondig in de zone van de waarheid. Lochristi sprong wel zuinig om met de kansen en scoorde op het uur voor de derde keer, 1 – 3. Deze keer assist op naam van Stef Vermeersch en Charles kon zijn tweede van de middag maken.

We noteren ook een knap debuut van de PU17-spelers: Bram Van Ryckeghem en Willem Vandewalle.

Zo wint SK Lochristi met 1 – 3 cijfers en blijft het zo razend spannend in het slot van de competitie.

Gilles Van de Slycke

Related

Not any article

Share