PU21: SK Lochristi 0 – 4 SK Berlare

PU21: SK Lochristi 0 – 4 SK Berlare

De PU21 verloor afgelopen weekend met 0 – 4 cijfers op eigen veld tegen SK Berlare. De eindscore laat vermoeden dat SK Lochristi kansloos was, maar de score begon pas op te lopen nadat Lochristi met tien man viel door de tweede gele kaart voor doelman Jens Moeskops. Door deze overwinning doet Berlare een uitstekende zaak.

De bezoekers begonnen het scherpst aan de partij en Lochristi werd pas na tien minuten voetballen wakker. Bij de tweede corner kon Stef Vermeersch koppen, maar zijn poging ging net naast de paal. Er zat veel tempo in de wedstrijd, het spel ging goed op en neer. Het eerste grote gevaar kwam via een vrije trap, na een zeer lichte duwfout rond de zestienmeter. SK Berlare nam dit cadeautje in ontvangst en kon vanop 18 meter de bal over de muur schilderen, 0 – 1.

Het gevaar langs beide kanten kwam enkel via stilstaande fases, maar Lochristi deed hier veel te weinig mee. Enkele goed genomen hoekschoppen via Sander Algoet draaide uiteindelijk tot niets uit.  Zo ging Lochristi met een 0 – 1 achterstand rusten.

Na rust begon Lochristi sterk aan de partij terug een goed genomen hoekschop, maar blauwwit was alweer niet scherp genoeg in de zone van de waarheid. Zo is het moeilijk om tot een doelpunt te komen en aanspraak te maken op een overwinning. Op het uur spelen kreeg onze doelman Jens Moeskops zijn tweede gele kaart. De scheids was onverbiddelijk gaf een tweede gele kaart en strafschop. Berlare kon voor de tweede maal op stilstaande fase scoren, 0 – 2. Een mentale tik voor Lochristi die sterker begon aan de tweede helft. Vervolgens had Lochristi nog de kans op de aansluitingstreffer, maar alweer stond het vizier niet scherp genoeg. We mistten duidelijk ‘een killer’ in deze partij… Blauwwit begon risico’s te nemen om de aansluitingstreffer te scoren, zo kon Berlare profiteren en scoorde het nog de 0 – 3 en 0 – 4.

Zware cijfers en zo spat de droom van de PU21-spelers uiteen. Zuur einde, hopelijk kunnen we de laatste wedstrijd van dit seizoen toch winnend afsluiten…

Gilles Van de Slycke 

Related

Not any article

Share