SK Lochristi B na strafschoppen naar volgende ronde

SK Lochristi B na strafschoppen naar volgende ronde

SK Lochristi B is een stapje dichter bij derde provinciale. In een spannende partij tegen Huise-Ouwegem waren uiteindelijk strafschoppen nodig om een winnaar te bepalen.

De eerste helft was een aangenaam kijkstuk tussen twee ploegen die volop voor de winst gingen. Matthias Lataer kreeg al snel een mogelijkheid, maar de bezoekende doelman was paraat. Aan de overkant kon Alexander Hoste aanleggen, maar ook Lochristi-doelman Bracke was wakker.. Lennert Salomon kopte over en aan de overkant zag Theo Lietaer zijn kopbal vanonder de lat gehaald door doelman Alrik Ongena. Het spel bleef goed op en neer gaan.  Audreas De Roose (H) trapte naast en  Michiel Van Nieuwerburgh (L) viseerde de deklat

De tweede helft gaf een totaal ander spelbeeld. Beide ploegen speelden een pak voorzichtiger en kansen bleven uit. De bezoekers konden even dreigen na een discutabele vrije trap waarbij De Roose doelman Bracke bijna verraste. De laatste 10' van de partij bleken uiteindelijk de meest spannende In de 84' doelpunt kon bezoeker Clauwaert een bal binnen tikken die van de deklat terug het veld op kwam. De bezoekers zagen zich al gewonnen, maar Lochristi zette een slotoffensief in. Lorenzo Degroote trapt op doelman Ongena en Theo Lietaer kopte naast. In de laatste minuut viel de treffer toch. Thomas Stragier zette zich door op links en doelman Ongena verkeek zich op de voorzet. Theo Lietaer nam het geschenk in dank aan. 

In de verleningen was het duidelijk dat de warmte en de vermoeidheid hun tol eisten. Lochristi nam het meeste initiatief, maar scoren was er niet bij. Strafschoppen dus en daarin toonde SK Lochristi zich de betere ploeg. Volgende donderdag neem SK het thuis op tegen Nokere-Kruishoutem B om 15 uur. De winnaar verovert een plaatsje in derde provinciale.

Wedstrijdverslag door P. Esprit, Het Nieuwsblad online Lochristi. 

Related

Not any article

Share